Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silkesfjäril


ljudlöst bygger vingarna
sin styrka
inom levnadskokongen

förbereder stjärnvingar
att färdrikta sin vågnadsresa
mot bottenlös önskekälla

där livsgnistor brinner osläckbara
och det klara vattnet
tvinnar själens hornhinna
styrketrådar

såsom silkesfjärilen
väver omkring kokongen
ett skyddande hölje
mot brutna vingar.



© Marianne Kjellkvist











Fri vers av _Mian_
Läst 476 gånger
Publicerad 2003-10-02 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_