Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur jävla korkade kan jägare egentligen bli??


Skyddsjakt på trana och sångsvan - dagsvers

Sveriges tappra Jägarförbund
drar på jakt med bössa och hund
knäppgökar vill svanar jaga,
tranor raskt avdagataga
Tack, o Gud, då kan vi trygga
slippa dessa fåglar stygga!






Bunden vers (Rim) av papillon
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-24 22:46



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Helt sanslöst... det finns en hel del jakt jag inte har mycket till övers för, fågeljakten för exempel... om de åtminstone åt upp dem sedan! Hehe, man kanske skulle tvinga dem till det, med hagel och allt!
2010-02-26

  vera gade VIP
Vad skall Ledas väninnor göra!
2010-02-26

    ej medlem längre
japp! Inför skyddsjakt på hela Jägarförbundet!
2010-02-25

  Björn Nilsson VIP
För femtio-sextio år sedan var sångsvanen (pga jakt) bara en liten ytterst skygg spillra som häckade uppe i Lappland. Vandrare uppmanades att hålla sig på kilometeravstånd från bona. Idag är det annorlunda ... och då kommer pang-panggänget! Jag kan bara dra slutsatsen att det finns för många jägare och det vore tid för skyddsjakt. Bort med böss-amatörerna ur skogen!
2010-02-25

  halmstrå
kanske man från feministhåll har lobbat för utrotning av tranor och svanar enär dessa har halsar som då och då rör sig likt ett manligt utskott?
2010-02-25

    ej medlem längre
Du menar väl inte att det här är sant??? Herregud!
Kajor och duvor...då hade jag haft liiiiiiiiiiiite förståelse men inte detta!
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

papillon