Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du sa "vad svarar man på sånt?" jag sa "man svarar nog ingenting" - Lars Winnerbäck.


Jag har undrat om någonting finns före eller efter oss

Jag har undrat om galaxerna skapas före eller efter solnedgången

Dina händer ritar alltid bara delar av någonting mycket större,
jag har aldrig fått reda på hela helheten,
i alla fall inte av dig.

Jag har undrat om solnedgången skapas före eller efter månskenet

Dina naglar har alltid prytts av någon färgglad färg,
aldrig har jag sett de neutrala,
kanske är det ditt sätt att lysa upp världen.

Jag har undrat om månskenet skapas före eller efter galaxerna

Våra visor har alltid innehållt samma ord,
som om vi omedvetet – eller kanske medvetet,
läser varandras tankar.




Fri vers av JohannaCarlsson
Läst 677 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2010-03-07 17:34



Bookmark and Share


  Patrik Englund VIP
fint diktat, rakt igenom.
2010-08-04

  /Isabel
Vad fint du skriver!
Och med de varierade upprepningarna..

Snyggt så.
Gillar.
2010-04-20

  sellout
ooh snyggt skrivet.
2010-03-10

  Ynklig
Underbart, underbart! Att börja någonting med ett citat av Winnerbäck och sedan skriva något sånthär kan bara du göra fina, fina du.
2010-03-08

  Suzy med punkterna
Vackert med fint flyt och frågeställningar som känns
2010-03-07

  HQ
En underbar text som väcker tankar.
Du flätar samman orden och meningarna på ett sätt som
stimulerar läslusten. Snyggt!

(Sedan skadar det ju Aldrig att inleda med lite Winnerbäck som inspiration)
2010-03-07
  > Nästa text
< Föregående

JohannaCarlsson
JohannaCarlsson