Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnad. Tagning. Livet.

Tystnad.
Djupa andetag.

Ett sätt att hitta lugn i ett rum i fullt kaos.
Som om en virvelvind dragit över rummet,
lämnat henne kvar i mitten,
kvar med allt det som en gång var uppbyggt
och så himlans klart och tydligt.

Tystnad.
Djupa andetag.

Rädslan hittar in under täcket,
sprider sina kalla kårar utmed hela ryggraden,
ända ner till ländryggen.
Ger henne ett tryck över bröstet,
låter hennes andetag bli begränsade.

Tystnad.
Djupa andetag.

Hon tar ett steg.
Säger att livet börjar med ett enda steg.
Trots att hon är livrädd,
trots att hon inte fattat att livet redan börjat,
trots att allt är så himlans oklart.

Tystnad.
Tagning.




Fri vers av JohannaCarlsson
Läst 426 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-23 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JohannaCarlsson
JohannaCarlsson