Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sonat till ett minne




JANUARIBLICK

Du

gav mig tillåtelse
att kyssa dig
vet inte om jag
gav eller fick

Med ögon
mörka
som en januarinatt
bidrog
du
till stormen

din ålder
vag
under
vildsint oberoeende

du
gav
mig tillåtelse
till ordet
och den
färgrika galenskapen

har försökt
att glömma
vuxet och förnuftigt
men
det enda
som jag inte minns
är att tiden gått

och
du
vi gav nog båda
ingenting
som går att glömma.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-19 08:50



Bookmark and Share


  LovisaCecilia
wow
2010-03-20

  Inkarasilas
Men det är ju så förbannat vemodigt, blir helt regnig här och januariblick, bara det, ah mycket fint.
2010-03-19

  Elaine.S VIP
Ljuvlig dikt, jag stannar lite extra i de första delarna...tappar fokus lite i mitten och blir infångad igen i den sista delen.

"Du

gav mig tillåtelse
att kyssa dig
vet inte om jag
gav eller fick

Med ögon
mörka
som en januarinatt
bidrog
du
till stormen

-

"och
du
vi gav nog båda
ingenting
som går att glömma."
2010-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth