Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigare publicerad för två år sedan - nu i repris med lätt förändrad slutstrof


Långfredag - Marias sång

Det började så vanskligt
Med ängeln och allt det där
Så mycket skam och vånda
Men Josef höll mig kär

En herde log mot sonen
som föddes i halm och hö
en stjärna strödde silver
på dalens salta sjö

Han blev en liten särling
men en god och vänlig son
min Josefs drömske lärling -
så drog han hemifrån

och snart så flög ett rykte -
det kom från Kapernaum
jag greps av skräck och tyckte
att han var ganska dum

med några män i sällskap
runt Israel drog han rask
predikande för avskrap
och luder och patrask

och slöddret hov upp glädjetjut -
min oro växte sig tung
mitt hjärta visste - allt tar slut -
död väntar osmord kung

Och palmblad, hosiannarop
mig stungo som en dolk
Messias! ropade en hop
av olärt fattigt folk

Fem dagar tog det Kaifas svin
sen släpade korset min son
till Golgata och ättiksvin
som bjöds honom på hån

Han sade inget ord till mig
men ropade högt till Gud
sen riste själva jorden sig
när pojken, min pojke, dog


Det är över nu -
jag gråter stum
när kroppen bärs bort
till klippgravens rum




Bunden vers (Rim) av papillon
Läst 539 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-02 20:13



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Bravo, fjäril!
Ur det perspektivet berättas sällan den historien.
Lite haltande rytm här och var men det kan du lätt fixa till. ;-)
2010-04-15

  walborg
Ömsint och fint.
2010-04-07

    © Birgitta Wäppling VIP
Intressant skrivet, ur Marias perspektiv. Berörande.
Nästan som en roman, fast i diktform.
2010-04-06

  korpfjäder
Det här är ju rena predikan det. Tycker om din tolkning av Maria som väl får sina rapporter ryktesvägen kan man tänka....
2010-04-02

  halmstrå
Hela storyn.
Man kan ju undra över meningen med alltihop.
Om det inte var för att mänskligheten skulle få stoff att skriva poesi av.
2010-04-02

  vera gade VIP
Jag har för mig att det sura vita vinet - som vi nordbor kallar ättika - var en läskande dryck för den törstige...
2010-04-02
  > Nästa text
< Föregående

papillon