Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

under naglarna

 

Jag lutar mig, sätter mig med ryggen mot, lägger mig intill. Ljuset, det drar slingor av ljus över ansiktet. Kanske vill du inte vakna mer. Jag förlåter dig, det gör jag. Var inte arg, var inte det.  Jag lägger fingrarna emot. Din hud är varm. Din hud är blek. Var inte arg, var inte det. När du vaknar kan vi vara du och jag. Om det kommer någon du känner, kan vi säga hej då och inte sluta skratta. Aldrig sluta. Jag är smutsig under naglarna, armen har märken från igår. Det är inget jag kommer minnas. Du andas ojämnt, ögonen rör sig under ögonlocken. Jag talar tyst. Var inte arg, var inte det. Jag omfamnar torr luft. Jag talar så tyst så tyst. Jag sväljer min röst. Var inte rädd, var inte det.

 
Fri vers av Anna Frölander
Läst 665 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-04-11 20:51Bookmark and Share


  Lilmarie Mellberg
Alla vet vi precis vem som skriver och om vem, men ser ändå olika relationer framför oss.....jag har träffat dem flera gånger på den palliativa avdelning jag jobbade på förut. Jag ser så tydligt den där människan som ger sig själv helt och hållet för att hjälpa sin anhöriga. Fint!
2010-04-20

  Caprice! VIP
Gillar det obestämda, det vaga, att man inte riktigt vet vem som tröstas och vaggas. Men mot slutet känns det som självtröst. Det som hände föregående dag ska kramas bort, men försiktigt, oerhört försiktigt. Den känslan förstärks av den smått maniska upprepningen av "var inte...". Ett berättartekniskt grepp som fungerar mycket bra här.
Ett av de bästa bidragen jag läst hittills. Lågmält och starkt skildrad sårbarhet och möjlig försoning... kanske ytterst med sig själv. Så läser jag den.
2010-04-12

  Anna*
Så bra beskrivet...undrar vem hon försöker övertala egentligen
2010-04-12

  Christer Eriksson
En mörkare blick, tycker man kan läsa olika perspektiv. Från barnet till den vuxne, det behöver heller inte vara så. Det är öppet, man kan säga att det är en människa till en människa. Så ska det ju vara, en individ som letar, söker det den behöver. Mycket bra, känslan av att inte veta, inte ha kontrollen över texten och dess jag. Få gryniga bilder, ett hem, missbruk och svag enkel ångest.
2010-04-11

  Per Teofilusson
så försiktigt, så försiktigt - och det är inte konflikträdsla. Lyssnar mkt noga till allvaret här.
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Anna Frölander
Anna Frölander

Mina favoriter
pistol