Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

natten, för M



kom den mörka tiden
plötsligt som om vi inget visste
lade sig tätt om
om inte
om bara




drogs mörka fingrar åt
drogs längs lakanet
trevade sig fram, nypte, nafsade, slet och tryckte
mot ljus hud
mot ljust hår
i fantasin var du
du igen och barnet lekte kring dina fötter



”den här världens jävlighet är endast jävlig
jävlig och åter jävlig
och är därför helt ojämförbar
med någonting annat”




sluter sig den täta väven
tömmer, girigt och glupskt
lämnar mörker
stråk för stråk
det som finns att välja på
är ett och samma: att skjutas ut i natten




när den djupa tystnaden infunnit sig
så vet vi
utan att vi riktigt förstår
så vet vi




Fri vers av Anna Frölander
Läst 938 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-01-04 15:10



Bookmark and Share


  Ronny Berk
just så kan vara i människors möten ...
2015-04-26

  Johannes
Helt okonstruktivt men: wow, skitbra.
2012-07-19

  Död Mans Hand
Väl skrivet! Gillar de bilder jag får och att jag inte riktigt förstår den intellektuellt, utan mer anar en del. Mörker som sipprar igenom kulissernas springor och den jävliga världen som tar. Tar ifrån oss saker och lämnar oss där vi inte vill vara, ibland.
2012-01-13

  bittemi VIP
Starkt och berörande
2012-01-07

  /Isabel
Läser in förlust, någon som strax ska försvinna och vet om det, försöker förhålla sig till det. Din text (min tolkning) blir då väldigt personlig för mig - som något jag själv upplevt. Du skriver levande, det är bilder och känslor som går att försiktigt nudda vid. Stoppar i fickan och sparar.

Tack
2012-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Anna Frölander
Anna Frölander

Mina favoriter
pistol