Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eyjafjallajökull vulkanen med omgivande glaciär vid Islands sydspets sprutar ...




en poet utan flyg



här är vi
på toppen av vulkanen
inte bara Eyjafjallajökull

nej
hela jordens innandöme
är den enorma vulkanen

jag den skrivande
vore jag vulkan
en vulkan som stoppar flyget
sänker varven
får oss att gå tillbaka
där vi engång var

nej
jag vill ingen illa
bara undrar
varför är det inte stilla
såsom förr

när hela mänskligheten
visste att gudarna regerar
att människan endast

fått sitt liv till låns




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Monika A Mirsch VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-15 16:22



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Intressanta frågeställningar här!
Som poet utan flyg befann jag mig i söndags i Tyskland, där jag läste dagens Die Welt. I söndagsbilagan täcktes halva sidan av en bild på en flygplats med stillastående flygplan mot en eldröd himmel. Rubriken över bilden löd: Poesie des Stillstands. Jag sparade tidningen som minne.
2010-04-22

  Peter Matsa
sköna tankar om det outgrundliga
det är tyst i himlen i natt ...
2010-04-15

  Catharina Edin VIP
Det är supert-coolt vad naturens makter kan ställa till det! I detta fall för flyget i hela Europa!
2010-04-15

    Annika J
Ja, vad är det som sker?
Du ställer de eviga frågorna.
Och vad har vi gjort med vår jord?
En text som är angelägen och aktuell.
2010-04-15

  Monika A Mirsch VIP
jag är chockad över att inom några futtiga timmar sitter flere tiotusentals annulerade flygplansresenärer sysslolösa på våra flygfält i vårt lilla finska land - tänk dig - ifall de inte satt på marken flyge de i luften - du min skapare - hur många är de i luften samtidigt rundande vår jord?
2010-04-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Precis Du har
så rätt... Jord-
bävning där o där
förra året här jag
gled över golvet
som på en bana...
Nu kokar nog snart
jorden över inuti
och utanpå hur
skall det gå då...
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP