Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tror att det här är ett helt vanligt brev till S. Men han kommer aldrig få det, så då kan vi lika gärna kalla det dikt. Det sägs att det bara finns vissa berättelser vi minns, så skynda tala så de hinns med nu. - Navid Modiri och Gudarna.


Varje gång jag passerar gungorna tänker jag på dig/brev till S

Hej

Jag vet att det var lång tid sedan.
Jag tror att det snart är fyra eller fem år sedan.
Men varje gång jag går förbi gungorna på skolgården
eller ser dig,
så minns jag.

Jag var inte som alla andra tänkte jag då,
och jag undrade varför jag skulle vara med och leka dunken.
Jag undrade varför ingen kunde förklara för mig vad som var vitsen med den.

De var oroliga och sa att jag inte borde vara själv jämt,
så de försökte fösa ihop mig med andra.
Med henne i klassen över,
och med dig och din kompis i klassen under.

Vi tre gungade tillsammans några raster,
vi tävlade om vem som kunde gunga högst.
Och jag lyssnade när ni två diskuterade något spel .
Jag hade inte ens en aning om att det fanns något sådant som existerade,
så jag lyssnade bara.
Och var nöjd.

Jag vet att det var lång tid sedan.
Jag tror att det snart är fyra eller fem år sedan.
Men varje gång jag går förbi gungorna på skolgården
eller ser dig,
så minns jag.

Med kärlek
Johanna




Fri vers (Fri form) av JohannaCarlsson
Läst 481 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-22 18:15



Bookmark and Share


  Anna*
Sorgligt och ändå vilsamt ... goda minnen blandade med sorg ... vad vore livet utan våra minnen? fint skrivet
2010-04-22
  > Nästa text
< Föregående

JohannaCarlsson
JohannaCarlsson