" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: "Take the Fair Face of Woman, and Gently Suspending, With Butterflies, Flowers, and Jewels Attending, Thus Your Fairy is Made of Most Beautiful Things" by Sophie Gengembre Anderson (1823–1903)




Du Läker Mig Tillbaks till Livet

~¤~

Läk mig tillbaka till livet
till det som ofta tas för givet

skrik inte efter vargen
i onödan för då kan det
hända sig så att ingen sen
i tid kommer till räddningen

för de som drabbats av falsk sirensång
låt rättvisan fria men ha sin gång

för de som saboterar annars positiva skeenden
i det mentalsjuka våldets medeltidsarméer

"De som gräver grop åt andra faller själv däri..."
för att citera rastafarins lejonkung Bob Marley

då hajar och rovfisk från djupet plaskar i vattnets yta
där den lugna lagunen förvandlas, de visa fly då

endast de utan riktigt vett behöver slåss för sin stolthet
de som utvecklats längre simmar i harmoni åt andra hållet

vårvindar viskar i ditt örtprydda läkekvinnohår
där vi går bland de friska som förstår att inte ta till våld

Rödluvan och vargen
Salome och Johannes
men lurad är blott den
som inte i tid se sammanhangen

Du läker mig tillbaks till livet
till det som alltför ofta togs för givet

L Patrik WJ 27/04/10




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 587 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2010-04-27 07:11



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Väldigt eget & väldigt vackert!
Nytt och gammalt i klok mix.
Jag ska läsa mer av dig.. :)
2010-05-10

  Yrre VIP
Mycket fint!!
2010-05-01

  Nils Teodor VIP
Vist och sant
2010-04-27

  Sommarnattsljus
"endast de utan riktigt vett behöver slåss för sin stolthet
de som utvecklats längre simmar i harmoni åt andra hållet"

De citerade radernas innehåll tilltalar mig. Diktens slutrader smeker min själ.
2010-04-27

  aol
bra skrift
2010-04-27

  Bibbi VIP
Å. så bra.

Vilken visdom.

Applåder i massor!
2010-04-27

  Anders Perols
Fint skrivet på rim.
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP