Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon finns i en tid av längesen..


Barkristaren..


En näve granskott stillar rivande hunger
stoppar kniv under magband och känner värk av
rivning från storbrun innan solfågel landa

spejar över bortomsyn
vilar trött sinne när vakna solvingar tränger in
över vitad mark

för jag vet..

på huk blundar jag
lägger hand mot mark
låter hovade hjärtslag bli till mina
följer tankar tillbaka till källan
och vet var de finns

reser mig sakta, kisar genom soldans
bortom mossens sumpblommors mjuka, skrapar hovar

när fälld till mark
min hand på hovdjur, på vitmark
ber hovdjurs själ förstå
för den till bortomtid med vind av ren tanke

jag är barkristare..
ensam vandrar jag mark och följer tankar

min tid nu, som många före mig
rista vind och mörkersol
rista följda tankar
solvarvsmöten, storbrun och allt bortom

till träd mot flyende blå
för ristare att se, att lära
för bark att veta, att föra till mark

bark till mark
mark till mjukgrön
mjukgrön till hovdjur, ram, tass och klo..

~  för ristare att följa

solvingar flödar över
mjukgrön risslar, berättar;
blåmoln rider himmel innan mörker


för mig att gå nu..

 

 
 ***


hon är den sista barkristaren

rivning från ram tog allt för illa
själ av ren tanke rider bortomtid då 
silversång landar där steg gav upp

men kanske
i en annan tid
då vinden åter lyssnar henne


bark till mark
mark till mjukgrön
mjukgrön till hovdjur, ram, tass och klo


 ~ för ristarsjäl att följa

 




Fri vers av Regn & Grus
Läst 654 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2010-05-08 14:39



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Den känns så urminnestidig. Man liksom kastas tillbaka till en helt annan tid. Jag läste en gång en vacker historia om ett örnpar. Detta känns som en tid före moderna människan. Men kanske vi lever i den samtidigt. Att vi bär med oss alla tider och att allt händer i nuet- den känslan får jag när jag läser din text.
En favorit helt klart
Vackert verk!
2012-11-04

  objekt3
sommar.
2011-01-13

  vera gade VIP
den här skrivningen tilltalar mig -stoffligheten - den bokmärkes för återläsning...
2010-09-04

  aol
fin läsning
2010-08-19

  Lavinia Röd
Otroligt häftig läsning bjuder du på här! Jag känner en historiens vingslag mot kinden. Underbara bilder som jag gärna sparar för att läsa igen! Rungande applåder!
2010-05-11

  Blue Bird
Härlig läsning!

Faller mest för sista delen av texten! (Det skrivet i grått)
2010-05-09

  ~Leonardo~
känns magisk denna historia om flydda tidender...skön att följa i dess fotspår.
2010-05-08

  Gawain VIP
Fantastiskt bra. Mystisk, primal, instinktiv... Tung men frisk, ja mäktig rent av,,
2010-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Regn & Grus
Regn & Grus