Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

---HATETS Skitiga visa

hatet är själviskt och vill bara ont
hatet fylls av oförätten
där hatet regerar slukas kärleken
och den tar dig alltid på villovägar

hatet skapar hämnden som ständigt förlorar
och ur dess styrka förnimmas deppressionen

hatet är en svaghet där konflikten inte kan beröras
och människan skall evigt förvränga dess sanning

hatet är okunnigheten och fördomens fader
hatet renderar med sin egen näring
där hatet växer försvinner själen
bort från den efterlängtade harmonin

hatet vill dig aldrig väl
och den svärta du lever med är din egen

hatet kan ärvas
hatet kan skapa osanningar
och hatet kan ro ditt liv i ständig
olycka

Hat är ont




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 214 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-14 13:54



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så sant, visst är den skitig!
Hämnd är inte ljuv och
bitterheten är vidrig!
Mycket bra skrivet,
beskrivet mitt i prick!
2010-05-14

    Jane S VIP
Ja usch. Kloka ord.
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé