Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar från sjunde våningens balkong i området där jag bor.


Fors kyrka i Eskilstuna.

Dina klockor ringer till helgsmål

Jag hör dem och ser vägen som leder till dig

Det är glest med besökare ser jag

Varför lockar du mig ej att besöka dig?

Varför har du inget att erbjuda mig?

Har du missat målet att nå ut?




Fri vers av Bibbi VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-05-16 01:36



Bookmark and Share


  aol
bra fråga, ja varför
2010-05-21

  Karl-Bo Lundstedt VIP
ja, man hade kanske tjänat
på att bygga "nåde-kyrkor"
av levande människo-stenar
i stället för Domkyrkor.....

tänker på hur sant Hoola band dola band
sjöng i låten "vem i hela världen kan man
lita på" så här: "och när vår präst från konfirmationen
står o pekar i det blå, och man undrar om han visar vägen
eller känner vilket håll vinden blåser åt"...

applåder från mig..

kb
2010-05-17

  Eva Helene VIP
Ja, varför? Viktiga frågor du ställer.
2010-05-16

  Grubbelmia
Du har så många viktiga tankar att förmedla. Jag gillar ditt nya sätt att uttrycka dig. Enkelt, personligt och poetiskt...
2010-05-16

  anits VIP
Tänkvärda rader
2010-05-16

  Eva Langrath VIP
Tänkvärt
2010-05-16

  Bibbi VIP
Tack för gensvaret!

De flesta som tror på Gud idag har sin tro mera privat och ej just i kyrkorna som i mångt och mycket tyvärr har spelat ut sin roll.

Kanske om det blir nya nödtider att kyrkorna finner sin mötesplats igen?

Man ser ju på orter där svåra dödsolyckor hänt att folk letar sig tillbaka till kyrkan för att stötta varandra och prästen får en god funktion igen.

Kyrkan i sig är mycket vacker.
2010-05-16

  stenen/ Yv Ericsson
Hm. det är ju mycket konstigt. Jag tycker det verkar vara så mycket människor som tror. en sådan vacker kyrka.
2010-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP