Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en resa med Werner Aspenström - poeten som kunde talade med stenar


Medresenär i grön vagn

en tidig vårdag
eller kanske var det en sensommardag?
i änden av 70-talet
eller begynnelsen av -80?

betydelselöst dock

tunnelbanedörren skrek
i Blackeberg
en man med skärpa i blicken
stegade in över lervällinggolv

minimalismens talskrivare
han som bar på gröna tankar klev in
i eftertänksam skritt

mannen som spirat liv i gråstenar och gett gossen Ruda vingar
som låtit marken tala
lånat den sin röst
genom sitt allrahögst privata förstoringsglas

som ställt fantasins hypoteser
och med road min undrat om man inte kan simma i en gurka
(vars vatteninnehåll överstiger havets)
Werner - som vände ryggen åt nationalism, militärism och
konsumism

ordbalansören - melankolins, ljusets, lekens, nyfikenhetens och drömmarnas målare,
som under sina vandringar på söder,
vek sig dubbel då och då,
för att motverka vaneseende
genom att betrakta världen uppochner

satt nu på galoniserat säte,
fyllde vagnen med snigeltankar
och grön klorofyll

stillsamt betraktande världen
genom regnbestänkt fönster
med en osynlig dikt i sitt knä.



© Marianne Kjellkvist





















Fri vers av _Mian_
Läst 286 gånger
Publicerad 2003-10-04 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_