Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg att du är ensamvarg och jag ska håna dig




Ensamvargen är likt hyenan kommen
från sin flock, en asätare dock
gräver i andras sopor istället för
att betala
asocial och vrång ser sig som bättre
än andra, starkare, modigare
icke en överlevare
snarare en på andra överlevande
likt en igel en parasit.

En ensam varg är något helt annat
stoisk stolt klarar sig med nöd och näppe
går med högburet huvud fångar mat
i det vilda en djurisk överlevare
när den blir jagad
snabbfotad skygg talar inte i stora ord
den klarar sig endast tack vare sig själv
oberoende av både dig och mig.


Så stor är skillnaden på en falsk
och en äkta varg.




Fri vers av Vildand VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-24 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real