Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det lilla i det stora hela

hur gör man
för att omfamna
utan att 
skrämma

när allt runt om
är större


än jaget

 




Fri vers av ia VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-25 02:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lite svårtolkad text, men att omfamna utan att skrämma är nog en väldigt bra föresats, och allt runtomkring är ju också ofta så väldigt mycket större än det begränsade jaget. Ibland kan det ju innebära att man upplever en litenhet, och också det kan vara skrämmande på sitt sätt. Men jag läser den här dikten som en önskan att närma sig något eller något. Att vilja vara nära och omfamna utan att skrämma bort eller känna att man tränger sig på. Det känns som att det gäller att ta det försiktigt. Att inte bara kasta sig direkt in i skeendet utan istället låta det sakta växa, stärkas och djupna. Kanske är det också just så som man kan komma nära. Sakta låta ögonen vänja sig vid ljuset och gradvis urskilja nyanserna.
2010-05-28

  Drömkram
Mycket vackert! Du kan inte skrämma mer än med din tystnad, du är större än allt omkring dig, du är vackrare än din spegelbild, så ska du omfamna. Kram
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP