Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet,Jag vet det är inte alltid en geografisk plats men ändå....


En samling limmerickar från en åskådare

Jag åskådar från min plats i Sverigeland
brändbombade barn med fattig hand
i en lätt kritisk natur
glömmer jag bort att jag kan i en bravur
hjälpa väcka den slummrande björnen Sverigeland

Jag åskådar från min plats i ingemansland
där jag har gett upp hoppet för mitt land
cynisk och allt det där människorasen skapat mig till
som om du tror att någon hjälpa vill
vi är förlorade här i jordeland

Jag åskådar från min plats i världsbilden
där vi strävar för den sär skilde
men fastnar med våra tungor i byråkratin
fast i ett frätande dollargrin
Du är fastskruvad i drömbilden

Jag åskådar från min plats i västkusten
så avlägset från vår furste
så jag skrek en gång
men det drunknade i kompromissernas sång
på väg till fursten på östkusten

Jag åskådar från min plats i en gästbåtshamn
när semestern sker kastar ni er direkt i havets famn
så nu finns inget ont mer
ingen trasig soldat på stranden ni ser
allt är fritt, lungt hav ända till Köpenhamn

Jag åskadar från min plats i min “Anti-EU sfär”
“Nej, jag lovar och svär
det går en cirkelgräns runt mitt hus!”
tar avstånd från deras kackel och cirkus
“Mitt land ska ej bli en enda stor ICA affär!”

Jag åskadar från min plats i gömstället
jag gömmer mig för det systematiska samhället
den tvångs arbetande drömmen ni gör
“Jobba tills du dör!”
Ni räknar små mynt i citadellet




Bunden vers (Limerick) av Viking Holmström
Läst 648 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-25 23:27



Bookmark and Share


    Laz
Det är nånting här som gör att jag tycker att jag hör hur du eller vem det nu kan vara läser upp texten. Först tänkte jag raptext, men det kunde vara estradpoesi också. Skavanker som stör i början blir nästan nödvändiga "dissonanser" efter en stund. Kanske kommer du att se tillbaka på det här med förundran redan om några år.
2010-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Viking Holmström