Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till er unga, inget vackert överlämnar vi.




För er, alla fäders söner
och mödrars döttrar
ska vi bli era anförare
era slavar ert vapen

vi ska slå hål på dimridåerna
där de vuxna gömmer sig
och bedriver kohandel
vi ska riva murar runt
arbetsplatser och skolor

vi ska sänka arbetsgivare
som inte vill betala
och betyg till sådan nivå
att alla har en chans
som gynnar de ännu inte
anställda godkända

vi ska bränna omänskliga
beslut där status ger
företräde inte kvalitet
och de mutade köpta
ska vi bjuda över
för att sedan sälja
till allmän beskådan
med hjälp av media

Vi de vuxnas armé
ska driva de korrupta
framför oss i långa
korridorer
låta piskan vina över
tandlösa lagar och
urusla straff
över samvetslösa utredare
med skyhöga löner
utbetald av en hjärtlös
byråkrati



I detta land som nu tillhör er
har vi byggt upp ett samhälle
vi är skyldiga att riva











Fri vers av Vildand VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-29 16:51



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Som plamfett är det tjusigt skrivet tycker jag även om jag inte riktigt håller med. Världen är på det stora hela en rätt bra plats.

;-)
2010-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real