Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första bilen



En liten historia att smågarva åt.

Idag var yngsta grabben hem och
grattade mig på morsdag
då berättade han en kul liten
episod

Han satt och väntade på bussen från
Umeå hem till Vindeln och där i
busskuren satt också tre äldre i
sjuttioårsåldern, två kvinnor och en man.
Kvinnorna tydligen gamla vänner, den ena
änka den andra gift med mannen bredvid.

Kvinnorna var glada och rusiga när de som
gamla väninnor stötte ihop där i busskuren.
Paret var bosatta i Hörnefors, väninnnan i
Skellefteå och alla talade de med bred
dialekt.
Samtalet pågick en stund under
skratt och lite skvaller, mannen satt tyst
när plötsligt frun blev allvarlig och sa
förstå du en Axel ha köft sig en bil
tänk dig, en bil han som bara kört
traktor i hela sitt liv
en volvo äre visst, ja herre min je
å förre vecka sa han ja tänk åk åt
Byske, åt Byske sa ja men he e ju
långt dit, tänk du ta biln
joo svara en Axel
jasså sa väninnan bekymrat men hur
gick hä, hä ä ju bra no långt dit
hörrdu Axel, hur tyck du hä gick
joo svara han ja körd ju sakta
å hä ä ju E- 4.an brett å bra
jahadu, så hä gick vägen
vare mycke trafik
näää ja åkt ju tidigt om möran
jahaadu
och så vart det som tyst en stund
när väninnan fråga men
hörrdu gjord du nån omkörning
jooo svara en Axel hä gjord ja
å hä gick ba bra
jassådu vare en bil då
näää hä va en lastbil
vaa, vare en lastbil men
hure gick hä !!
å då vart det som tyst igen bra nog länge
å en Axel vart se karlaaktig snörpt
ihop läppa stack ut hakan
å sa högt på ren rikssvenska

den stod stilla !


















Fri vers av Vildand VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-30 21:35



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Och jag är väl bekant med ortsnamnen också! Från ungdomens dar. Rolig story!
2010-05-30

  Yrre VIP
Som boende i Umeå känns dialekten igen och man kan int anne än småflina ;)
2010-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real