Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Till Martin Anfält)


PUZZLE

Jag hitta en död poet i en dikt bok
1865-1961
ett schema för en dödscermoni
en massa vackra klassiska stycken

Så i puzzle finner vi dom mest underliga saker
dom delar som gör dagen speciell i sig
dom rundande utstöttningarna
den ständiga evolutionen av tänkandet

I dina dikter så var gud trädgårdsmästaren
som rensa ut syndens envetna ogräs
medans i mina så är gud en officer
som sänder oss alla in i slakt och brutal skändelse
även om det finns dom dikter som slår till mig
så som dina, bänder till mig
så att jag passar in i någon sorts överskådlig kosmiskbild

Jag ser den sista dag du skrev något
när du la ner pennan en sista gång
måste ha regnat stora droppar den dan
en tragedi för din herre, gud så stor

Springorna blev förstora och för slitna
dina anletsdrag föll ihop i bitar
och uti emellan kom ditt rätta jag
så jag hoppas att du nu sitter bredvid din herre i dag

Bredvid din herre i hans eviga trädgårds dal




Fri vers av Viking Holmström
Läst 411 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-29 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Viking Holmström