Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en bild från Rosenforsparken vid Eskilstunaån.


Han för mig till vatten där jag finner ro

"Herren är min herde, mig skall intet fattas.

Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten, där jag finner ro.

Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull.

Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig; din käpp och stav trösta mig.

Du bereder för mig ett bord i mina ovänners åsyn; du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över.

Godhet allenast och nåd skola följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall åter få bo i Herrens hus evinnerligen."

Psaltaren 23

------------------------------------------------------

Så gick mina tankar denna dag

vid mitt paradis på jorden


Ingenting saknades

och vilan var total


i gräset

på slänten

i vattnet

och

invid vattnet


vederkvickt till

ande

själ

och kropp


Med facit i hand

ser jag

hur Herden lett mig

på rätta vägar


också de dagar

jag trott

att mitt liv var slut


var Du med mig

och förde mig upp

ur de mörka djupen


Ja Du beredde ett bord

i ovänners åsyn

och gav mig till brädden

fullt med glädje


Din godhet och nåd följer mig ända hem




Fri vers av Bibbi VIP
Läst 1734 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-07-02 23:05



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Otroligt vacker bild till denna underbara text .....Tack!

"Och han sade till mig: "Det har skett. Jag är A och O, början och slutet. Jag skall låta den som törstar dricka fritt ur källan med livets vatten". Upp. boken 21:6

Jag litar på din godhet,
mitt hjärta skall jubla över din hjälp.
Jag vill sjunga till Herrens ära,
ty han är god mot mig.

Ps 13:6
2010-07-03

  Karl-Bo Lundstedt VIP
säger Amen till detta....
tack för de fina bilderna
som visade hur fint det var....
Och visst för Han oss till ro..
kram o applåder kb
2010-07-03

  Regular
Bibelordet, bilden och sedan texten/skildringen en underbar kombination och som en predikan till uppmuntran och verderkvickelse för såväl ande, kropp och själ
Kan inte annat än applådera! :-D
Tack för denna text
2010-07-03

  Eva Helene VIP
Mycket fint sammansatt, den vackra psaltarpsalmen och dina underbara reflexioner. Den ljuva bilden så välvald därtill.
2010-07-03

  Anna*
Förtröstansfullt och fint! Jag har skrivit den psalmen på brädor ovanför dörrar för att påminna mig dagligen att han går med mig även när det känns som ensammast. Bland det bästa du skrivit. Allt gott till dig!
2010-07-03

  anits VIP
Amen.
2010-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP