Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"En olycka kommer sällan ensam"


Änglavakt

Vi var vid Sundbyholm slott

vid Mälaren

med ett av mina barnbarn sex år

för att bada och låta honom leka

på sitt sommarlov

Plötsligt får han för sig

att hoppa från en gunga

som så ofta förr

Denna gång fastnade han

med sin sko i gungans däck

och slog sig så illa

att det blev

en lindrig hjärnskakning

och ett besök

på Mälarsjukhuset

----------------------------------------------------

Samtidigt kommer ett bud om

att mitt barnbarns morfar

vält med sin lastbil i USA

men mirakelräddats

------------------------------------------------------

Så här dagen efter

när mitt barnbarn

mår bra igen

känner jag en djup tacksamhet

för att änglarna finns

--------------------------------------------------------

"Inled oss inte i frestelse, utan fräls oss från ondo" Matteus 6:13




Fri vers av Bibbi VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-07-08 20:34



Bookmark and Share


  aol
så gripande läsning, tala om änglavakt
2010-07-10

  Eaglemountains VIP
Tacka Gud, jag har själv haft änglavakt så många gånger.

Psaltaren 91:11
Psaltaren 33:18, 20-22
2010-07-09

  anits VIP
Ja, nog håller änglarna vakt
skönt att det gick bra för
bägge två
2010-07-08

  Redeemer
Efter att ha varit med om tre bilolyckor, en ordentlig elolycka, och varit nära att drunkna som barn (när jag inte kunde simma) kan jag bara instämma i att skyddsänglar måste finnas.

Fler saker fins att nämna från mitt liv. Bl.a. en påsk för några år sedan när vi var bortbjudna och vi åkt flera mil redan. Då hörde jag som en röst som sade till mig att jag inte dragit ur strykjärnet hemma. Alldeles kallsvettig ringde jag till min svåger som jag visste var i sitt föräldrahem. Han var precis på väg därifrån när jag ringde. Han tog nyckeln till vårt hus, åkte dit och gick in. Det hade precis börjat brinna i strykbrädan!!
Några minuter senare så hade jag blivit hemlös.

Sådana händelser är inte tur. Det är ingripanden från en högre makt!
2010-07-08

  Anna*
Det är verkligen häftigt att de båda klarade sig så pass bra. Det är många gånger jag tänkt att det måste vara änglavakt och varit väldigt tacksam. Undrar just hur mycket mer som vi aldrig ens märker i sådana sammanhang just för att det aldrig blev något pga änglavakt...
2010-07-08

  Eva Helene VIP
Otäckt sammanträffande!
Men änglarna höll vakt!
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP