" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omskriven. Publicerad i tidskriften Metamorfos under namnet "Du sköt sönder mig till hel".




Splittrad till hel (Contra et Stare)

 

 

Jag vet inte vad det var

men fördämningarna brast och livet forsade fram

välte träd
malde berg till grus

märkligt dånande tyst exploderade
sakta min själ

 

Var det jojken

som fick muren att rämna och blodet som rusande stelnade

benen som gav vika
kroppen som smälte

under ljuvlig 
fruktansvärd härlig smärtsam hetta
frös jag till is

 

Var det din blick

som sprängde kedjorna och fyllde anden med luft

färgerna som återvände

din röst ditt ansikte
rev sönder mig samman
till ett


 

Vilken kraft var det

som omstöpte världen
alla vedermödor och allt som aldrig gjorts

allt jag känt
och ännu inte upplevt

alla kloka ord och förvirrade tankar
konvergerade

till splittrande fokuserande stråle

och du sköt sönder mig till hel igen

 

Kanske såg du mina tårar falla inåt

kände lyckan bakom allvaret
och förnam sorgen i mitt leende

innan jag åter gömde ansiktet

bakom stenmasken

 

 




Fri vers (Fri form) av Peter Matsa
Läst 780 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2010-08-07 00:14



Bookmark and Share


  walborg
Otroligt stark text om att låta sig bli berörd från splittrad till hel - stark känsla.
2010-08-09

  Blåbäret
denna stund är så väl förmedlad att jag bara vill sträcka mig ut och ta på alla känslor du skriver...det är så heligt vackert på något vis...så nära, så nära

stående ovationer Peter!
2010-08-08

  Tillbringaren VIP
Omvälvande möte så väl beskrivet att jag blir avundsjuk.
2010-08-07

    ej medlem längre
Mycket bra!
2010-08-07

    Jnåt
mycket vackert. jojken har definitivt sin plats här, den höjer alstret till gränsen mellan estetik och mystik.
2010-08-07

  Ingela Svenson VIP
Oerhört vackert komponerat och mycket poetiskt!
2010-08-07

  TrollTörnTrappan VIP
Förundran och action, innehåll och språk, skönhet och kraft!! Allting samsas med kaos här... ..."rev sönder mig samman" är raden som bäst sammanfattar processen.
2010-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa