Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förnimmelsen är ett bestående minne


Vi är kärleken! (1983)

Vi är kärleken

jag är världen, i vårt liv, som fyller askar
av våra melodier
du är sången i en förtröstan, som fyller modet
i vår rädsla

vi är filten som värmer frusna stilleben
där gråten snabbt blir levande skratt

vi är floden som för oss mot evigheten
och de ljuva tankarna som får oss att
somna in utanför oron

jag är kraften, i vår harmoni, som fyller
tårar av glädje
du är styrkan, i vår lycka, som fyller
härdar av omättlighet

du är Universum, i vår resa, som ständigt lever
av vår nyfikenhet
jag är kompassen som visar vägen bland de stjärnor
som slutat lysa

vi är vattnet i de oceaner som får oss att höra ihop
där flyter ärligheten mellan vågornas toppar

vi är grunden i ett hus som stadigt mottager stormar
och hällregn, där styrkan att se världen från likadan vy
bygger ytterligare våningar mot skyn

vi är kärleken där svärtan tagit fäste
och vi vinner alltid alla slag

jag är luften i dina lungor som ständigt lever
du är syret som formar våra liv

vi är kärleken




Prosa av Max Poisé
Läst 346 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-08-16 08:33



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Bra tonårsminne ! Vackert "erinrat" av dig ! Och din språkliga elegans är, som vanligt, långt utöver det vanliga ! Bokmärker detta mästerverk !
2010-08-17

  Anna*
Snyggt skrivet om det som är starkt och okuvligt trots allt ♥
2010-08-17

  JohannaCarlsson
Verkligen vacker.
Snyggt skrivet.
2010-08-17

  Aisha VIP
fantastiskt vacker kraftfull text!
2010-08-17

  SagaArt VIP
Längtan och hopp puttar oss mot framtiden - eller till minnen. 1983 disco fever :) Vackert diktat om kärlekens magi. Tack.
2010-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé