Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mästarens händer

Du har skapats med all den varsamma kärlek som anstår en avbild av Gud.

Vem vet vilka fantastiska drömmar, gåvor och visioner som vävts in i din själ.

Vilka löften och outgrundliga hemligheter har viskats in i ditt hjärta om natten?

Till ett syfte har du blivit kallad, ett i sin tvåsamhet, att älska och att bli älskad.

Din vilja, redan från första andetaget krävde respekten att vara fri.

Vem har skänkts rätten att kliva över, att trampa på och kränka din integritet?

Kan någon betala det rätta priset för ditt liv eller skapa något så utsökt mästerligt som dig?

Den värld du lever i är en gåva till dig att förvalta och beskydda, helt i din vård.

I all dess djupsinniga mångfald och undersköna prakt har den skapats för att glädja och förundra dig.

Vänd ditt hjärtas öra till skaparen och ta emot välsignelse, nåd och frid ur Hans milda hand.

Vad som än händer kan du vara lugn över att ditt liv vilar tryggt i mästarens händer.




Fri vers av jörgen g
Läst 622 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-08-16 22:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken underbar predikan, ska ta in dessa ord, stycke för stycke, i mitt hjärtas djup.
2011-08-04

  Maria T
Mästerlig, varsam
kärleksfull prosadikt
2011-07-26

  Bibbi VIP
Livgivande.
2011-06-13

  Aftonvännen
Ett rikt material.
2011-04-03

  Junia VIP
"Vänd ditt hjärtas öra till skaparen och ta emot välsignelse, nåd och frid ur Hans milda hand.

Vad som än händer kan du vara lugn över att ditt liv vilar tryggt i mästarens händer. "


MMmmmmm...... Hela dikten målar fram detta.... Applåder!
2011-01-30

  Eaglemountains VIP
Tack för dessa rader ...
2010-10-21

  Anna*
Åååå, så väl jag behövde de raderna just nu. Jag ska ta reda på vilken min vilja är och arbeta på att bli helt fri och ära Gud med mitt liv. Tack för din skrift och särskilt detta som talade starkt till mig just nu:

"Din vilja, redan från första andetaget krävde respekten att vara fri.

Vem har skänkts rätten att kliva över, att trampa på och kränka din integritet? "
2010-08-17

  walborg
Välsignande kärleksfull predikan. Varmt tack. Valet av öppenhet inför detta är vårt.
2010-08-17

  anits VIP
så underbara trösterika rader
2010-08-16

  aol
så trösterik skrift,
2010-08-16
  > Nästa text
< Föregående

jörgen g
jörgen g