Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bilderbok


det finns en pojke som är så liten att han får plats i sin mammas hand

den mamman brukar stoppa ner sin pojke i sin kappficka när hon går omkring
ibland tar hon upp honom i parken och de leker en stund

om kvällarna tvättar hon pojken med en liten tvättlapp och stoppar ner honom i en liten docksäng som står i ett stort rum

en gång var den pojken stor för sin ålder
han var sju år och hade börjat i skolan

pojken kunde alla bokstäverna
och han läste böcker hela tiden

han var stor som spindelmannen och kunde i sin fantasi klättra på väggarna i sitt rum

en dag skrämde hans pappa honom och han krympte en bit

varje dag skrämde pappan pojken och han krympte mer och mer

pojken var inte spindelmannen längre
och han slutade läsa böcker

när pojken var så liten att han fick plats i sin mammas hand flyttade de hemifrån
och pappan bodde ensam kvar i det stora huset

pojkens mamma älskar sin pojke
och nuförtiden har han börjat växa

en liten bit varje dag

 




Övriga genrer av Lili Samuelsson VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-08-17 12:42



Bookmark and Share


  blaite
Så j-a bra
2010-08-17

  /Isabel
Du beskriver riktigt bra - hur vuxen
kan få barnet att krympa i själen.
Men är också inne på "mayhems"
linje - att det i världen finns många
farsor som skapar trygghet och lika
många morsor som inte gör det.

Texten är bra ändå, berör!
2010-08-17

  Peter Matsa
selma lagerlöf kan ta sitt pick och pack och flytta in i en svamp. den här slår allt.
2010-08-17

    ej medlem längre
Man växer eller krymper i en relation... oavsett vilket kön man har.. Du gör det väldigt tydligt och får med känslorna i din text.
2010-08-17

  mayhem and order
Saga, ja. Bra, ja.

Som en parentes:
Ibland skulle jag bara vilja att det inte alltid var pappan som utmålades som satan. Glorifieringen av alla mödrar blir så förbannat, påtagligt kvävande tänker jag och samtidigt väldigt förlåtande på ett lite vidrigt vis. Det finns så många råkassa morsor som ändå går runt med gloriaepitet och så många älskliga, superbra farsor som får höra att de självklarheter de gör är "duktigt". Tänk om vi kanske skulle ta och försöka vrida fram klockan ett varv och försöka göra oss lite,lite mer jämlika?
Men som sagt, det var en parentes. Något som slog mig hårt i skallen.
2010-08-17

  Catharina Edin VIP
Men lille gossen då, så rar han är -
2010-08-17

  stenen/ Yv Ericsson
en sorglig saga detta. med den goda modern och den onde fadern.
väl skrivet.
2010-08-17

    Melona
Ett stycke saga, om än verklighet. Den här är så utsökt talande. Tack.
2010-08-17

  Larz Gustafsson VIP
Utomordentligt!
Precis så där ÄR det!
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP