Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

psykåtrå

 

längs listerna i hospitalets tak skälver åtrå, välver
välver stuckatur, ritar ängafall, ristar djävlars konturer
rinner, härjar
brinner, färgar
svällkroppar blå
sliter lusten ur bränningarna, flyttar berg
kollapsar, kräver, kväver lågor
fyller svulster, skördar säd
rågens guld smittar cortex vindlingar grå
substans, vit massa klistrar kroppar,
tätt intill, bygger lador, tarvar skörd, snön som blidkar
faller vit över hospitalets tak, pudrar stuckatur med halm
skälvd, välvd, överstundad, nerlagd
rinner längs tapeternas mögel, som fukt

 




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-23 16:48



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
En svulstiga text, som bara du förmår göra.
Ditt signum! Bravo!
2023-11-30

  ßluie VIP
Ja där sitter de och tokrunkar. En yttring för att fylla hålet. Sedan kickar mediciner in och allt slaknar. Tomt blickar in.
2023-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP