Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nu är det min tur

på en stig

där fötter
trampat
fram och tillbaka

där
står jag

lika vilsen
som ett
fallande löv
ovetandes

förväntansfull




Fri vers av ia VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-17 14:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ovetandes, förväntansfull, kanske längtande? Visserligen är diktjaget lika vilset som ett höstlöv som snart ska falla, men textens grundton är ändå ljus och det känns som om fallet blir lätt och som att det lilla lövet landar såväl tryggt som mjukt. Annars så påminner dikten mycket om ett avslut och kanske också om en omstart. Stigen har visserligen trampats upp av fötter förr, men ändå känns det lite som om det är först nu som den åter beträds och som jaget i dikten nyfiket börjar att utforska dess förgreningar. Det finns mycket hopp och förväntningar här, ungefär som ett svagt pirrande i maggropen inför allt det som ska komma. Världen känns ny och ren. Äventyret väntar. Och man vet inte riktigt vad det kommer att föra med sig. Men trots en svag aning av tvekan så kastar man sig fylld av upptäckarlust in i det ännu okända och outforskande, och denna dikt känns sannerligen som en bra start och ansats.
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP