Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är den första dikten jag någonsin har läst upp högt inför andra människor än mina föräldrar, min bästa vän eller min pojkvän. Den lästes upp inför 75 gäster när min pappa fyllde 50. Grattis pappa, denna är till dig.


Till pappa, min tidlösa klippa

Ibland känns det orättvist
Att jag bara har fått känna dig i 17av dina 50 år
För varenda dag utan dig
Är för mig en förlust

Så varje dag blir en sällsam skatt
En liten bit av vår resa genom livet
Som är mycket mer främmande
Än jordens alla hörn

När det stormar i världen
Är du min klippa
Och ja, jag lutar mig utan att skämmas för min svaghet
För jag vet
I dina ögon är jag alltid perfekt

Och jag förstår inte hur all min kärlek till dig
Kan få plats i min kropp
Den borde svämma över
I stolthet och beundran
Och i en önskan och begäran
Att få bli lika bra som du

Du lärde mig cykla och du lärde mig gå
Fick mig från att prata till att resonera
Uppmuntrade mig i alla mina val

Och trots att jag blir äldre
Kysser fortfarande min panna god natt
Det kvittar hur gammal jag är
Du förblir alltid äldre än mig

Så tack för att du valde mig till dotter
Varsågod att jag valde dig till pappa


Så pappa jag ber dig
Bli gammal
Ge mig 50 år till
Så att jag kan få ta hand om dig
Du vet att jag tror på rättvisa

Tack pappa
Det ska bli en fröjd, att få åldras med dig




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 1633 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-08-28 17:42



Bookmark and Share


  Kjell A. H Lundin
Min dotter har gjort något liknande och som pappa känns detta så underbart att man nästa skall gå sönder!
Du är mer en Guld värd!!

Fortsätt skriv så vi får läsa!

Varm hälsning
Kjell
2010-10-28

  Karin E
Så himla fantastiskt fin att jag gråter vännen
2010-10-27

  Karin E
Så himla fantastiskt fin att jag gråter vännen
2010-10-27

  som det kan gå
Riktigt fin text och jag känner precis som du fast för min pappa.

Du är duktig!!!
2010-08-29

  som det kan gå
Riktigt fin text och jag känner precis som du fast för min pappa.

Du är duktig!!!
2010-08-29

  Mats Henricson
En FIN hyllning till Din Pappa ! Han kan vara STOLT över Dig !
2010-08-28

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
underbar värme förmedlad...!
2010-08-28

  the apache kid VIP
Congratulations to both of You! It's a wonderful tribute
2010-08-28
  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia