Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ställer in det i källaren


det är som att det där som varit inte får plats längre
som om det inte ens vill flytta med

två katter och ett barn. fyrtioåtta flyttlådor och en soffa. några grammofonskivor och en hel del kläder.

hon sitter ofta på en balkong och funderar över livet. griper tag om luktärtor och drar in doften med hela sitt famntag. snusar, sover middag och äter fläskkotletter flera dagar i streck nu när ica har rea. polisch i håret, skurgumsknän och en bit av hennes liv blir nog kvar där ute vid havet.

kanske att hon hoppade över flera årgångar, fler än hon räknat med och återkommer hela tiden till ett sjuttontal år, eller fler än så. det krävs avancerad matematik om hon skall räkna kriserna.

några foton har hon slängt, men släkten ligger nerpackad i kartonger. de skall sparas för framtida bruk. och en hyresvärd går i graven. osaknad och patetisk ligger han sedan och ruttnar.

dottern har flyttat med och med katterna i himlen tänker hon sig ha hittat hem. så det så.

 




Övriga genrer av Lili Samuelsson VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-29 10:16



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Du berättar så bra...på ett sätt som känns så hemtamt, lite som att sitta intill dig i soffan och höra dig prata. precis som man tänkt det.
2010-08-29

  PPQ
jag har läst det mesta av dig på sistone, och sen i våras tycker jag faktiskt bara att du blir bättre och bättre.... synd att så få kommenterar och läser, folk vet inte vad de går miste om.....
2010-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP