Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det rasar in valsedlar och töntiga politiska foldrar i min brevlåda - och sajtens största politiskpoetiska pucko har fått spel ......


Politisk lättviktig dagsvers

Liklukt står kring ödslig mosse -
ligger där en gravad sosse?

Lättviktstankar från de gröna
blåser bort som maskrosfröna

Vilda vänstern drar från höften
avlossar blott blinda löften

Liberalen, liksom röven,
är till sin natur djupt klöven

Den som gud har skapat trist
blir troligen en centerist

Just nu är varje moderat
en vig politisk akrobat

Jag tror, jag tror, på Gud och sånt där,
han håller kristdemokraten så kär

"Die Fahne hoch..." - känner ni stanken
från SD:s supportrar på yttersta flanken??






Bunden vers (Rim) av papillon
Läst 303 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-09-02 21:23



Bookmark and Share


  Mrs Idle
Oj, jag måste tillägga en sak: Att du skrev "Gud och sånt där", var det medvetet att du skrev just använde dig av orden "sånt där", som man brukar säga när man inte riktigt reflekterat kring saken, som i det här fallet är kring sitt val av parti?
2010-11-09

  Mrs Idle
Denna fick mig att skratta, och inte på grund av att klockan är två på natten.
2010-11-09

  Carola Zettergren
:)Hehehe..Med en rå ton som jag hoppas du kan tänka dig!
2010-09-05

    ej medlem längre
Skrattar gott!
Du gör det ännu svårare för mig att välja hehe
2010-09-03

  Peter Matsa
Hehe tack för gott skratt
2010-09-03

  LassO
Hehe kul som, attan... ;) Spär kanske på politiker föraktet men vaddå, vad har dom annars förtjänat
2010-09-02
  > Nästa text
< Föregående

papillon