Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olika vishet, olika sätt går vi genomlivet. Vissa ser endast sin egna spegelbild, andra ser människan så som den är.


Med olika vishet vi vandra


Handlande av eget vinnande, sårar du mina känslor så som smärtan från höstens piskande kalla höstregn.

Du kliver fram, men ser inte ödmjukheten. Den blundar du för du har ju ett mål oavsett hinder.

Du lämnar spillror, genom tystnaden tynar du de bort så att de dig inte berör.

Om samma handlande sker mot dig, då rasar din värld samman då du möts av din egna skapade metod.

Vet att jag vänder andra kinden till för hur kan jag förändra den som inte vill?

Det är ju var och ens ansvar.




Fri vers (Fri form) av En strimma av guld
Läst 301 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-09-07 21:03



Bookmark and Share


  Maria T
Ja, var och en har ansvar.
2010-09-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att möta sin egen
metod, borde ge
stor information
gör det ej, saknas
då empati! Väl, som
alltid skivet av Dig!
2010-09-09

  Anna*
Man kan inte förändra någon annan men man kan välja om man vill utsätta sig för det eller inte. Livsvisdom som är dyrköpt i denna text.
2010-09-08

    ej medlem längre
Det här är mycket sanna ord, man kan inte och ska inte förändra en annan människa!

"Vet att jag vänder andra kinden till för hur kan jag förändra den som inte vill?
Det är ju var och ens ansvar."

Varje människa har rätt att vara sig själv ... i en relation gäller detta också, men där handlar det om att ge och ta för att det
ska fungera.


Hälsn. Ann
2010-09-08

  Suzy med punkterna
Först vill jag säga att bilden är sååå vacker sen tycker jag att du får fram det viktigaste i texten... man kan inte förändra någon som inte vill förändras, varken för sin egen skull eller för den personens.
2010-09-08

  Eaglemountains VIP
Skriver under på Bibbis båda kommentarer! + tillägger applåder för denna sanna text!!
2010-09-08

  Bibbi VIP
Stort grattis till en välförtjänt placering bland "5 uppmärksammade texter"!!!
2010-09-08

    ej medlem längre
Jag vill påstå att man inte ska eller kan förändra en annan.
Förändringarna måste komma inifrån individen själv, annars är de påtvingade och förändrar den andres personlighet negativt.
Sjävfallet ska man tala om när den andra beter sig på ett sätt som berör en själv illa men man ska inte låta någon gissa sig till sina egna förhoppningar.
Jag vet inte om det är för virrigt men så känner jag när jag läser denna. Lite anklagande i tonen...
2010-09-07

    J. Herward
tänker på min far när jag läser dikten, nä nog är det så att man inte kan förändra en person som inte vill. eller kanske inte förstår
mycket klokskap finns att hämta :)
2010-09-07

  Bibbi VIP
"hur kan jag förändra den som inte vill? Det är ju var och ens ansvar."

Så kloka ord.

Applåd!
2010-09-07
  > Nästa text
< Föregående

En strimma av guld
En strimma av guld