Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Positivhalarens sonett

O, alla ni som brottas med sonetter
och räknar stavelser i tiotal
ni kämpar med en versform skir och sval
men likväl fylld av eld, av glöd som sprätter

likt tallvedbrasan där en herde sätter
sig ned till vila, svept i sliten schal
och med en bärgning lika uselt knal
som betet för hans magra flock av getter

Förtvivla ej! Kan herden överleva
och glädja sig åt gnistors flykt i natten -
då kan poeten oförtrutet veva

sitt positiv på konstens gråa bakgård
och stämma upp sin sång för strykarkatten
och fröjdas åt var slant i tiggarhatten




Bunden vers (Sonett) av papillon
Läst 784 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2010-09-12 21:32



Bookmark and Share


  vera gade VIP
trösterik för en i anden fattig poet...
2012-03-20

  objekt3
sonetter sprätter sätter getter
2011-01-11

  walborg
Elegant!
2010-10-04

  Daniel_78 VIP
mycket snyggt!

tycker speciellt om den sista treraden.
2010-09-14

    ej medlem längre
brilliant!
2010-09-14

  Carola Zettergren
GRATTIS! Till mycket välförtjänt stjärna! Applåders applåder!:)
2010-09-13

  lodjuret/seglare VIP
i kvällens upprörda sinne läste jag denna text och sedan skänkte sig ett välkommet lugn i mina sinnen, roligt att du fick en stjärna, känns som om texten kan vara värd en
2010-09-13

    © Birgitta Wäppling VIP
Du behärskar sonettens form och flätar rimmen väl.

Särskilt voltan fastnar jag för, och speciellt vändningen i denna rad: "då kan poeten oförtrutet veva"

Applåder!
2010-09-13

    BetweenTheLines
Trevlig dänga du vevat ihop här,sprätter iväg en slant med tummen,dessvärre av min egen glöd hittar jag inte röken av längre
2010-09-13

  Caprice! VIP
Man kämpar att ej vara alltför slakhård
men här behövs ett rim för konstens bakgård
I övrigt är sonetten härligt hal
förtjänar en applåd som ej är sval

Men aldrig att jag med sonetten brottas
dess rytm i jamber fem bör icke skottas
ihop likt fallna löv i höstens sal
så tycker nu en rättfram femme fatal

Vad övrigt är är jubel, ovationer
de nalkas dig likt toner för miljoner!
2010-09-13

  vera gade VIP
Snabbt får du förflytta dig till 30-talets bakgård..så kastar jag ner några ett-och tvåöringar inlindade i tidningspapper till dig - där du trängs bland soptunnor, utedass och cykelställ. Då som nu förljuvar du tanternas tillvaro;-))
2010-09-13

  Monika A Mirsch VIP
en skäppa guld från mig får du för den i hatten i gyllene natten
2010-09-12

  © anakreon VIP
Och sedan sova lugn och trygg om natten!
Calle
applåderar
2010-09-12

  stenhur VIP
Denna bokmärker jag för dess elegans i rytm och rimflätning, för det måleriska och fyndigheten i valet av bilder!
2010-09-12
  > Nästa text
< Föregående

papillon