Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min syster och min son delar födelsedag. Hon kommer lätt på undantag. Ville ge henne något speciellt. Det blev en novellsamling, specialskriven av svenska och finska författare, vinsten går till behövande barn.




Sôstra Mi

Saknar Dig
saknar våra samtal
om ditt
om datt
om funderingar

Saknar att vi
kröp intill
varandra
till tröst
när inte bara ord flög omkring

Har försökt
nå Dig
hålla den kontakt
på den nivå
jag trott Du önskar

Vet att min
beskäftighet
retat Dig
mina "råd
underminerat Dig

Vet att min
livsväg
skakat om Dig
skapat ängslan
och ilska

Förstår nu
att mina "mönster"
präglades tidigt
i mina barndomsår
då jag pålades alldeles för stort ansvar

Förstår nu
att konsekvenserna
av att jag inte passade Dig
tillräckligt bra
skapade min beskyddarinstinkt

Förstår nu
kanske
hur det kan ha varit
att växa upp
som min syster

Sôstra Mi
Du skall veta
Du är min älskade syster
den jag saknar
den jag önskar nära

Sôstra Mi
denna bok
tror jag skänker Dig
mer än stunder av
drömmar bort från vardagen

Önskar Dig
en givande födelsedag!

Kramar!

Gunilla

 

© Gunilla N
    100920




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-09-23 11:10



Bookmark and Share


  All
Den är en fin present,verkligen..
2011-01-08

  queenia
tårarna rinner.... på mig... du skriver så nära. tack. *ros* Q.
2010-09-23

  Lady Alassa
Mycket värt att läsa
Om livets stora dilemma vi vill bara väl men skadar ändå.
Relationer och självtillit.
2010-09-23

  walborg
Intressant med syskonmönster från barndomen som man behöver befria sig ifrån för att få en vuxen relation.
2010-09-23

  Bibbi VIP
En helt underbar hyllning till Din syster.

Massor av applåder!!!
2010-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP