Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

väntat besök




desperat
ifrån alla skrymslar
alla vrår
tränger den sig in

kvällar
isande bitande kyliga
mörka som denna
tränger den sig in

vintermörkrets minnen spelar upp
bildspel bakom mina stängda ögon

påtaglig blir då känslan
av dina armar runt omkring mig

doften
din lukt
överallt i min säng
i lakanen
på kudden

idag är mötena av för långa avstånd
och din lukt hinner aldrig fästa sig

jag har slutat leta
jag söker inte längre
efter tappade hårstrån
i handfatet

dina kvarglömda doser
med torkat snus

känslan av dig
finns kvar

lika stark
lika ihärdig
lika sann


lika sann som att du i själva verket inte alls finns
nånstans




Fri vers av mysanpysan
Läst 341 gånger
Publicerad 2005-11-26 01:13



Bookmark and Share


  Propella
Du lyckas få med en bottenlös saknad i dina ord, utan att den blir klichéartad eller tråkig. Det är en stor konst, och du behärskar den. Slås särskilt av:

"idag är mötena av för långa avstånd
och din lukt hinner aldrig fästa sig

jag har slutat leta
jag söker inte längre
efter tappade hårstrån
i handfatet"

det är så vackert.
2005-11-26
  > Nästa text
< Föregående

mysanpysan
mysanpysan