Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkerseende (och hon bär elfenben i sitt sköte)

Fingrar över elfenben;

månadssärken ligger färgad bredvid

regnet tvättar saven ur springorna

 

käresta, jag vet att regnet gömmer vår älskog från nyfikna blickar,

att himlen blir blossande röd vid sin åsyn

och att det är det ohöljda,

direkt under himlens skyar,

som lockar oss

 

du är en eftertraktad råbock

fastän jagad av stötande jakthundar

vilar du själv på hanen

 

dess spännlås liknar jägarens

omgärdat av slöjor

invid alla vilda tankar

 

ögat ser bara villebrådet

och lusten drar

              i sömndruckna kroppar

 

glöden innanför

är lika stark

som höstlöven vittnar om

hettan lika intensiv

som vindens styrka

 

i bergskrevan längre bort

möts de

 

© Birgitta Wäppling, 14 september 2010

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-08 22:22



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ett ode till kärleken...till sammansmältningen och lusten som är bland de vackraste jag läst
2010-10-30

  Mikael Lövkvist
Sanslöst vackert och erotiskt inspirerande. Bravo! Dina diktbrev till din käresta i ekot av er älskog är ren och skär (nåja, rosenkindad, då! :-) poesi!
2010-10-16
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP