Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av jord äro du kommen jord skola du åter bli


Smack my bitch


Dimman lägger sig över minneslunden
daggen i gräset skälver
då prästen strör askan efter henne


En folksamling utanför kyrkan
möts efter en tids tystnad
för att åter ta ett farväl

Hans omfamning är varm men resten av honom bister
jag står rakt fram för honom
han slår bort sin hålögde blick och det glåmiga ansiktet


Det gör ont att se dig. Kan du förstå det.
Ditt fördärv. Ensam och ynklig. Din förlorade stolthet.


Mörka ögonkast från folksamlingen
tränger sig igenom hans ryggtavla och
träffar hans medvetande

Luften fryser och blir till isskärvor i mina lungor

Jag ser honom gå mot sin bil
armarna hänger lealöst ner
från de uppskjutna axlarna
längs med sidorna av hans kropp

Han fryser
fryser ända in i benmärgen
han vill skynda sig bort härifrån

Fumlar med bilnyckeln i låset
bort härifrån

tända på


Dimman omsluter






Fri vers av Postgård
Läst 638 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-11 13:17



Bookmark and Share


  Urban Dafteke
Så är mötet då...

-bra!

´
2010-10-27

  blaite
Vad får du dina texter ifrån
2010-10-22

  Baystream
Oj så bra! Applådapplådapplåd!!!!
2010-10-14

  LassO
så sorgsen så man nästan.. mycket bra fångat.
2010-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Postgård
Postgård

Mina favoriter
Sotare
I mig