Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om att vara ett kugghjul i det stora maskineriet




Om det stora maskineriet

Det var aldrig värt det

att jobba ihjäl sig

Jag förstår det nu

Man är så sjukt utbytbar 

så obetydlig egentligen

Jobbet kan liknas ett maskineri

där de anställda bara är kugghjul

som lätt kan bytas ut

Så länge det finns nya kugghjul på kö

så kommer maskineriet aldrig fundera

över dess konstruktion

om det behöver förbättras eller förändras

Så när ett efter ett kugghjul slits ut

hittar man istället fel på kugghjulen

För maskineriet är ofelaktigt

Ett maskineri kan inte vara perfekt

det är inte mänskligt

Men ett kugghjul

det är bara ett litet kugghjul

och det finns fler




Fri vers av Bevingad
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-11 22:38



Bookmark and Share


    AA VIP
Så kan man också se på samhället. Bra skrivet. AA
2010-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad