Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Revolution




hon ville skriva något vackert

om stjärnorna som glimmar
på det bäcksvarta täcket kallad himmel

hon ville skriva något vackert

om vindarna vid öppna landskap
där strandvassen växer
och sanden lever

hon ville verkligen skriva något vackert

och
utanför turkbutiken
mellan trist grå betong
i kvarteret där hon bor

såg hon dem
dem brukar finnas till där

ungdomen

iklädda svarta luvor
svarta ögon

samtidigt som de varsamt meckade en holk
hörde hon
tissel
tassel

hon kunde höra
vad dem pratade om

dem pratade om en revolution

och just då
lät det vackert





Fri vers av mysanpysan
Läst 415 gånger
Publicerad 2005-11-28 00:37



Bookmark and Share


  Dagg
Det här faller jag för direkt. Är ju riktigt förtjust i betongromantik. Bra kontraster, intressant rakt igenom. Tycker dock bättre om den senare hälften av texten. Den känns mer "äkta" på nåt vis. Bra jobbat. Gött mos.
2005-11-29

  Propella
Duktig är bara förnamnet! *imponerad*
2005-11-28

    Evve
å, det här blir en favorit :) du är så duktig!
2005-11-28

  mariann
"de pratade om en revolution och just då lät det vackert"
Strålande dikt.
2005-11-28

    barr
Oj, det här var gripande.
Väldigt nutid på något sätt.

Du ger en stark bild av att allting är relativt!
2005-11-28

  Sländan
Den här tycker jag jättemycket om! Härlig kontras i meningen av ordet "vackert". Varje människa har ju sin subjektiva bild av hur det ser ut och det tycker jag att du har fångat bra i din text! Underbart!
2005-11-28
  > Nästa text
< Föregående

mysanpysan
mysanpysan