Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För nästan exakt 35 år sedan.


Jämviktslära


Jag var 19 år och hade nyss flyttat hemifrån. Jag läste kemi på ett universitet 15 mil hemifrån och bodde i studentkorridor.

I början av november var det dags att tenta.Jämviktslära. Det var den svåraste tentan på hela kursen. Det sa alla. Jag pluggade hårt för att klara den.

Dagen var kommen. Nu var det upp till bevis. Stiga upp,äta frukost och sen cykla iväg till universitetet. Så var det tänkt.

Telefonen ringde. Vi delade telefon med en annan korridor. Telefonen fanns i trapphuset. Någon kom upp och sa att jag hade ett samtal. Jag gick ner och svarade.

-Hej det är Alf.

Det blev tyst.

-Din mamma har blivit påkörd.

Då visste jag.

-Hon dog i ambulansen.

Jämvikten var för alltid rubbad.




Prosa av eva m h
Läst 780 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-10-24 22:39



Bookmark and Share


  bluesatin
Men åh så sorgligt. Jag beklagar din förlust. Du skriver så bra. Jag hoppas du kommer in igen och fortsätter skriva här.
2021-03-22

  soligajag_1 VIP
Så hemskt och ledsamt , ingen kan ersatta en Mor!
Tack för att du delade detta !
Kram
2015-07-22

  Nattsuddan
Fy så fruktansvärt men väldigt bra skrivet om när verkligheten krockar med overkligheten. Tack för att du delar med dig.
2011-06-18

  Marreb
Starkt!
2010-10-25

  Sofie Viktoria
Tårar rullar ner för kinderna när jag läser. Livet kan göra så sjukt ont ibland.
2010-10-25

  Blåbäret
Så oväntat och smärtsamt. När livets hårda skola sätter in så är vi alltid helt oförberedda...
Var som en knytnäve i magen detta.
2010-10-25

  claes fredelius
Man känner hur det hotfulla i denna dag tilltar
En väl koncentrerad text kring "a day in the life"
2010-10-25

  thyra
En känsla väl förmedlad! "Jämvikten för alltid rubbad" Fint!
2010-10-24
  > Nästa text
< Föregående

eva m h