Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig och du ska få. . .

 

~¤~

- Ge mig dina tårar

jag ska samla dem i en burk

och återlämna dem i känslornas hav.

 

Ge mig dina bortglömda drömmar

och jag ska kasta dem i min korg

tills jag tar dem för återvinning.

 

Ge mig sorgens svarta kappa

för att jag måste flyga

och lämna den tillbaka till helvetet

 

Och du ska få! Ja! du ska få tillbaka!

Dina dyrbara tårar - pärlor i havets djup

Dina bortglömda drömmar - blommorna för ditt hjärtas trädgård

Sorgens kappa - Hoppets blå flygkappa

och då. . . Ack då. . .

- Vill jag höra ditt skratt och se hur längtans och trons barn leker i ditt hjärtas trädgård. . . Låt de leka där i hjärtats trädgård; medan solen skiner, försöker de fånga solstrålarna.

 Se. . . Nu vilar de nära livets vattenfall och planerar en bättre framtid. . . Din framtid. . . och Se. . .  din hjärnas labyrint har blivit en dal; där dina trötta ögon kan vila för en stund och dina öron kan fröjdas av vågornas toner. . . Allt detta är ditt, för att det är ditt liv och jag är bara en främling som är en obotlig romantiker och älskar allt och alla.

 Tack för att du finns. . . Tack, för att livet inte skulle vara detsamma utan dig. . . Tack min vän. . . även om du inte känner till mig; du känner igen dig själv för att i grund och botten är vi en och samma människa. . .

 Nu måste jag gå min väg

och återlämna mina tårar,

 återvinna mina drömmar. . .

Men hoppets blåa flygkappa ska jag alltid ha på mig. . .

Sköt om dig främling. . . Tills vi möts igen. . .

~¤~




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 1968 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-03-17 18:05



Bookmark and Share


  aol
underbart skaldat
2008-09-05

  P-M Lundberg
Väldigt bra skrivet...ligger fint i både sinne och mun
2008-08-05

  Albert
å va fint!
2007-05-06

  devilsangel
Brinnande vackert, skrivet med känslofylld inlevelse... Bra flyt och nice form
2007-03-20

  Lilla My* VIP
O med vilken glöd o intensitet du skriver!!
Man rycks med o det är med kraft o med svepande kappor...Tills vi möts igen...
Underbart vackert!!
2007-03-19

    eva m h
Underbar! Tycker mycket om ditt språk!
Bokmärker!!!
2007-03-19

  VITRIOL
Åh så fint. Detta var trösterikt. Detta är vad man vill höra innan man somnar, innan man dör, innan man går vidare. Tack för underbar läsning. Bokmärkes!
2007-03-19

    Erika H
Mäktig text i sin uppställning och sin form.
Ordflödet kommer så starkt.
Innehållet leker sig in och berör djupt.

Vackert skrivet... känslosamt och livsbejakande.
tack för fin text
2007-03-19

  Bodil Sandberg
Här svallar känslorna vill jag lova...det smittar av sig må du tro!!!!Enormt härlig dikt!!!!
2007-03-19

  Thurizas
vilken underbar text! måste bokmärkas. en sådan där text som man behöver då man känner sig ensam och vilsen!
2007-03-17

  Neal
Fin dikt !
2007-03-17

  aftermath
fin brevform
romantik.
2007-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman