Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
igen bara lite ord på min vandring innanför hjärnan


Stigfinnaren

Hela livet består utav stigar..

 

Det kan vara kringliga

steniga

svåra stigar

lätta

uppför eller nerför

geggiga

finkorniga

fulla med buller stenar

kantiga vassa

ovetandes eller medvetna

sorgliga och svåra efter alla tårar

eller lätta då man tror på en framtid där framme.

 

Genom svår framkommlig skog

farliga utan framtidsutsikter

några är bara över krönet

medan andra slutar i horisonten

en del är mot djupets avgrund

medan andra speglar framtiden.

 

Men

 

det svåra kommer när man skall bestämma sig

då stigen blir till Y ett T eller en annan korsning

i livets väg.

 

Då gäller det att stanna upp för en liten liten stund

för att hinna med resten av livet.

och välja väg som blir avgörande för din framtid

i detta liv.

 

Stigfinnaren Lasse




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 770 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-10-06 23:40



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket mycket bra belyst och skrivit min vän!
2017-10-08

  aol
Vid vägskälet står ett val man får hoppas det blir rätt.
2017-10-07

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vid vägskälen får man ta sig en funderare...man vill ju komma rätt... tänkvärd text...
2017-10-07

  ULJO
Spännande när livet har ett vägval. Gillar din ton i texten
2017-10-07

  lodjuret/seglare VIP
Rätt vad det är, stigen dela sig lär, orden vassa och kantiga, mjukhetens lätt mesigt skavank tiga, kanske övertygelsen fram bär?
2017-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP