Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är ju ju inte alla som tycker att julen är en lycklig tid, allt är ju beroende av minnen, tider och händelser.


Meditationstankar

Sitter här nu i kvällningen

i min Amerikanska gungstol

med min fredags whisky

På you tube har jag letat fram

Lakeside Campfire with Relaxing

Nature Night Sounds (HD).

Två oljelampor har jag precis tänt

och 8st värmeljus är tända, jag har givit mina 

undulater en god varm filt över buren 

så dom kan sova efter dagens flygtur

till mina takbjälkar. Nu är allt frid, fröjd

och stilla över hus och landskap.

Och jag börjar att drömma och fundera

precis det jag vill och det som 

är meningen med detta slumrande denna fredagen

som så många andra i min jakt efter julen. 

Jag sitter här i min ensamhet , tillsammans med 

julens alla väsen, som jag inte ser, men väl känner

dom är där i min mörka omgivning i

hörn, vråer, skrymslen, skuggor och tankar.

Jag gungar litet extra på min Amerikanska gungstol

och faller i en skön dvala och mina tanka

känslor, och jag själv åker iväg genom mitt inre

på meditationens resor där jag vandrar

över åkrar, skog, strand och sjö

med tankar och känslor i behåll.

Ja jag minns plötsligt helt tydligt

då jag vandrade i tiden

som då inte var skapad ännu

i urminnes tider från tiden

då Moder jord var pusselbitar

då fanns det ett mellanrum

mellan tiden och rymden som jag levde i. 

 

Jag Vandrade och svävade mellan jordblock i tiden

som inte ännu var skriven.

Jag är äldre än Jorden

men yngre än Solen

men ett med stjärnorna.

Här samlar jag på information, kunskap, vilja

kämpaglöd, styrka, empati och viktigast kärlek.

Och jag letar glupskt efter min julkänsla

som jag inte har funnit på många år 

Men nu kanske så...

God Jul kära vänner.

 

PS:  Världen är vackrast

när man drömmer om den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-15 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP