Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursprungligen inspirerad av poeter.ses Jultävling *tack för den drivande inspirationen* (ett rimexperiment)




Tändstickan under julbrevet*redigerad*


Gris ska de flesta äta
hur länge ska du älta?

Tänk!

Förkylda grisar i ugnen nyser
Döda grishuvud med äpplet i munnen
ler . . . och i tystnaden åtnjuter
- sina sista stela påtvingade leenden -

Vem ska värma - värna om ditt seende hjärta?


Vintermörker och vänliga upplysta stjärnfönster
Jultidens vackra mönster De som bär juliga minnen
med sig väntar på att välviljans genomseende foster
ska bli återfödd-bortom majoritetens okunniga smädefamn 

känna sig förlösta medan hoppets 'okända' stjärna lyser
i allas hjärtan - som leder de få som fortfarande söker 
hitta Vad eller vilka som tystade ned förtrycket i allas namn

men vännen

Min,du som känner dig ensam vad är det du inte vill bära? Varför väntar du på att få uppleva missfallet, faller en tår Ska du dränka dig i dina sorger tills de mäktiga slaktar till din ära det oskyldiga lammet men innan dess vem vill ha en påtår?

Självrättfärdigande blindhet


Vad är budskapet?
Vilka glömde kunskapens frukt
. . . och inte känner igen dina tårars fukt?
Vad är det största kapet?

Frivillig isolering

En litauisk jultradition är att gömma grässtrå
under bordsduken för att sedan dra sitt strå
och spå framtiden. Varför gör du inte så? Önska dig
en sak och öppna dina ögon se vem som är viktig

Bli inte en eldsprutare

. . . bland skrattande frusna drakar
de som ska gå i ide om en stund eller två

Roa inte de  förbipasserande med din misär
- med deras egna förträngda farhågor

Du är inte ensam

Blås igång elden i ditt hjärta
Bli en främling bland främlingar
men förbli vän med själen
din
min
Allas

Sprid ditt leende!

. . . det är min ödmjuka tysta önskan . . .

Ingen ska läsa detta brev
Ingen ska veta vad som rev
hjärta mitt hjärta ditt
vi är inte världens mitt

*utbränd tändsticka*




Bunden vers (Rim) av Night Soul Woman
Läst 1171 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-12-20 16:47



Bookmark and Share


  cilax VIP
kast vertikalt och vågrätt på jultemat. Häftigt
2011-10-24

  peter markurth
oerhört bra
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman