Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

demontera mig

 

 

du demonterar mig
avlägsnar lager efter lager
söker mitt eko bakom de tysta ropen

jag ser dig skala av mig allt
hoppet om att finna

något
något bakom de stumma årens avlagringar
något vad som helst

kanske alla upprepningar
den sista sucken som spreds
stormen som blåste glömd över världen

likväl demonterar du mig envetet
tar isär muren sten för sten
fästningen runt saltöknen
tanken om oasen
den luckra jorden och det friska vattnet
bakom mina ögons sinade brunnar

jag står paralyserad

som en stenstod vid älven
avvaktar stilla stelnad
medan du letar efter nycklarna
till något
till portarna av granit

och tänker
ta isär mig varsamt
eller slit mig i stycken
fyll mig
väck mig
eller krossa mig

befria min tomhet
eller något

vad som helst

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Peter Matsa
Läst 790 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2010-10-27 00:11



Bookmark and Share


  cilax VIP
Den är bra
det finns skörhet, (faktiskt) tvivel, hopp
2011-04-13

  Tillbringaren
Den här är suverän, tror jag glömde att nämna det=)
2010-12-09

  Blåbäret
ljuvlans...berör, lämna inte mig förutan...spåra, led och sök
väntan är i det oändliga!
vibrerande poesi som stryker sig som en kelsjuk katt omkring benen
ja...gudars vad bra
vilken tillåtelse!
2010-10-27

  walborg
Otroligt fin text - stark längtan efter stor närhet, läser jag.
2010-10-27

  Havsbris

# (")~(")_,--""-./)
.# ; , , `; .,_ -`.)_
# ( ♥ _, ),__#) __#)
♥.-*************
2010-10-27

    ej medlem längre
Jättebra, applåder!
2010-10-27

  Anders Perols
En känslomässig uppmaning, vädjan. Mycket bra skrivet!
2010-10-27

  Yrre VIP
Man behöver det i bland. Någon som visar att man finns där under, att man har en kropp och själ att vidröra. Mycket bra skrivet!
2010-10-27

  /Isabel
Det har hänt något
med ditt sätt att skriva,
flödet här. Inga skiljetecken
som bromsar ordens framfart.

För mig är det en vädjan om
att känna. NÅGOT. Vad som helst.
Gillar hur texten tilltar i styrka.
Och jag känner igen mig i det
här språket. Bra. Ja.
2010-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa