Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förhoppning

svartklädda tårar
faller hårt
i hopp om
att landa
mjukt

utan
att skada
känslan
om att
överleva

 




Fri vers av ia VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-13 02:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sorg och svartklädda tårar. Hårt faller de, med den enda förhoppningen att kanske så småningom landa mjukt. Det finns mycket gråt i den här texten och dikten förmedlar också en känsla av djup förtvivlan som man bara kan hoppas på att man med tiden tar sig ur med alla känslor i behåll och med livet helandegjort, skadeläkt och intakt. Överlevnad är ju inte alltid givet och i vissa stunder känner man bara ren uppgivenhet och desperation. Men som tur är så finns det även saker som kan trösta, även om det i stunden kan kännas otröstligt. Jag tror på hoppet i den här dikten. Även om dropparna faller och den salta smaken av tårar rinner sin väg nedför kinden så finns det nog ändå något som tar emot. Visserligen tar det sin tid och möda, men när man samlat tankarna och slickat sina sår en smula så finner man trots allt att känslan om överlevanad finns kvar och är hel, oskadad och oförstörd.
2011-02-13

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Starkt förmedlad smärta. Väldigt bra. =)
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP