Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Otrolig grå sammetsfärg på bröst och mage


Glad överraskning - haiku

Gnistrande kyla
och en gråspett hackar talg
vid fågelbordet




Bunden vers (Haiku) av papillon
Läst 368 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-25 11:01



Bookmark and Share


  korpfjäder
...

gråspetten tystnar
lyssnar till uvhanens rop

skön blues i natten
2011-01-02

  Björn Nilsson VIP
Varför inte vässa till dikten genom att göra den till haiku-utan-stavelse-och-radräkning? Jag tror den skulle vinna på att bli en modern haiku som bryter sig ur den gamla formen. Kanske så här:

Gnistrande kyla
Gråspett hackar talg.
2010-12-30

  halmstrå
Ha... var tvungen att fråga korpen om spetten och fick veta.

Gråspetten liknar
gröngölingen men saknar
dess nybörjartur
2010-12-29

  Gunwale VIP
Jag kan se framför mig hur iögonenfallande den gråa varelsen var mot allt det vita! (Det var väl inte en mus?) Gråspett..? Okej, det kanske finns.
2010-12-29

  Jan Widströmer VIP
Fina fåglar det där men sällan omskrivna i dikt
2010-12-29

    ej medlem längre
Tvenne ovanliga flygfän i möte ;)
2010-12-25

  Seglaren
är du fågelskådare?
2010-12-25
  > Nästa text
< Föregående

papillon