Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stadsliv

Parkbänken väntar på någon men det finns
inga duvor att mata längre och den siste
uteliggaren frös ihjäl i natt i sin kostym av
tidningspapper och kartong och ingen vill vara
ute i kylan vi gömmer oss bakom
persienner och rullgardiner och nynnar på
små sorgsna melodier och -
alla är så ensamma nuförtiden, lyckan
har trillat bort bland kabelkanaler och våra
maskerade ansikten är bleka fasader som
låter oss låtsas att vi inget känner
vi vänder bort våra blickar för att slippa
se för att slippa leva




Fri vers av Zam
Läst 591 gånger
Publicerad 2004-07-12 11:58



Bookmark and Share


  reback
att vi blundar o går vidare o intalar oss själva vilka underbara liv vi har....låtsas att vi ingen känner bakom våra masker...absolut enklast så ... jättebra skrivet!
2004-08-19

  Pojken i Svart
Du lyckas verkligen beskriva en vanlig svenska stad så jag känner igen mig och tror att du skriver om min stad... Mycket bra!
2004-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Zam
Zam