Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista chansen.

Om jag bara kunde, skulle jag.

Men 11000 kronor är många kronor.

Kronor som jag inte har.

Den som spar, han har.

Jag sparade bort förståndet en gång,

blev sniken och snål och misstänksam mot alla.

Till slut satte jag sprätt på varenda sekin.

En runda på krogen, med ett rop: "jag bjuder!" så var det fixat.

Lycka finns inte i pengar.

Lycka finns inte i förstånd heller, vad det verkar.

Undrar just om lyckan finns i frysen på IVF-kliniken?

Vill så gärna få barn, så jag slipper undra vad lycka är.

Valet är inte bara mitt.

Maken har plånboken.




Prosa (100-ordare) av Zam
Läst 447 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-06 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Zam
Zam